Logo Hemsö kajak & MTB

Cykla MTB

Hemsön on Trailforks.com

Fina naturstigar för MTB på Hemsön

Med start vid vår uthyrning finns ett nätverk av roliga stigar som vi röjt och anpassat för cykling. Med en heldämpad MTB blir cyklingen extra njutbar!


Cykling för hela familjen

Vi har två juniorcyklar som passar barn/ungdomar som är ca 145-165 cm långa. För att få med de yngre barnen (ca3-5) finns barnsadlar att låna som monteras på ramen på en vuxencykel (ta med egen hjälm till barnet).

Turförslag

Via appen Trailforks som är gratis ser ni alla våra stigar och turförslag. Tre av turerna är skyltade. Rutten Älgarnas bakgård >> är en 10km slinga som mestadels följer stig, kortare bit grusväg och omges av väldigt omväxlande natur. Den är utmanande för de flesta men innehåller inga hopp eller stora hinder. 

Kalla kriget runt >> är bitvis en mer teknisk slinga på 16km som passerar Hemsö Fästning där du kan njuta av fantastisk utsikt och god mat. Rutten går till hälften längs mindre sand/grusvägar och till hälften på stig.

Se upp för bäver! >> är en lättare rutt på 6km som går runt sjön Kallsjön där en bäverfamilj håller till. Denna tur passar även yngre cyklister.

Cykla med egen cykel? Bidra gärna!

Du som har egen cykel är välkommen att nyttja våra leder och stigar. För att vi ska kunna underhålla och utveckla stigarna på Hemsön får du gärna bidra med en valfri dagavgift. Swishnummer: 123 303 99 14

hyra cykeln hemsön

Våra cyklar

Vuxencyklarna är heldämpade och speciellt byggda för att vara roliga på stigar. Märke: Giant. Modell: Trance 2 (29 tum). Juniorcyklarna är framdämpade, passar personer 145-165cm. 

Priser för att hyra MTB i Höga Kusten


3 tim       |     400kr   

1 dag      |     600kr

2 dagar   |     800kr

3 dagar   |     1100kr

4 dagar   |     1400kr

5 dagar   |     1700kr

6 dagar   |     2000kr

1 vecka   |     2200kr


Juniorcyklar: 200kr per dag.

I hyran ingår hjälm. 

Efter turen rengör du din cykel vid uthyrningen innan återlämning.

Att tänka på...

* Ta med ryggsäck och vatten för turen. Ni får med ett servicekit som tas med i er ryggsäck. Vid uthyrningen finns ej färskvatten.

* Ta med mobiltelefon.

* Om skada pga oaktsamhet uppstår på cykeln är ni ersättningsansvarig. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad din hemförsäkring täcker vid skada eller förlust av hyrd utrustning.

* Har du koll på allemansrätten? >>